De charme van kant-en-klare hagen

16 januari 2024 Uit Door Redactie

Heb je ooit gedroomd van een prachtige, weelderige kant en klaar hagen die je tuin omringt, maar heb je niet de tijd of het geduld om te wachten tot deze uitgroeit? Wel, dan hebben we goed nieuws voor je. Kant-en-klare hagen zijn precies wat je nodig hebt! Deze hagen bieden onmiddellijke privacy en geven je tuin een volwassen, afgewerkte uitstraling.

Maar wat zijn kant-en-klare hagen precies? Simpel gezegd, het zijn vooraf gekweekte hagen die je koopt in panelen of segmenten. Ze zijn al volledig ontwikkeld en klaar om in je tuin te worden geplant. Het enige wat je hoeft te doen is een geschikte plek vinden, een gat graven en ze planten. Binnen enkele uren kan je tuin van kaal en bloot veranderen in een groene oase.

Waarom kiezen voor planta’s kant-en-klare hagen?

Er zijn veel redenen waarom je zou kunnen kiezen voor kant-en-klare hagen van Planta. Ten eerste, ze zijn tijdbesparend. Het kost jaren om een traditionele haag uit zaadjes of kleine plantjes te laten groeien. Met kant-en-klare hagen van Planta kan je echter binnen een dag een volwassen haag in je tuin hebben.

Tijdbesparend en gemakkelijk

Je hoeft niet te wachten tot de planten zijn uitgegroeid, je hoeft niet te wachten op het perfecte plantseizoen en je hoeft je ook geen zorgen te maken over het snoeien en vormgeven van de haag. Alles is al voor je gedaan. Het enige wat je hoeft te doen is een gat graven en de haag planten.

Directe privacy en beschutting

Daarnaast bieden de kant-en-klare hagen van Planta directe privacy en beschutting. Zodra ze zijn geplant, vormen ze een natuurlijke barrière die je tuin afschermt van nieuwsgierige blikken. Ze kunnen ook dienen als windbreker, waardoor je tuin een comfortabeler plek wordt om tijd door te brengen.

Juiste keuze maken: verschillende soorten van planta’s kant-en-klare hagen

Bij Planta hebben we een breed assortiment aan kant-en-klare hagen, zodat je altijd iets vindt dat bij je tuin past. Of je nu op zoek bent naar een traditionele groene haag, een kleurrijke bloeiende haag of een haag met interessante bladvormen of -kleuren, we hebben het allemaal.

Het kiezen van de juiste haag hangt af van verschillende factoren, zoals de ligging van je tuin, de grondsoort en je persoonlijke voorkeur. En vergeet niet dat je altijd advies kunt vragen aan onze deskundige medewerkers. Ze helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Stappenplan: hoe plant je kant-en-klare hagen?

Het planten van kant-en-klare hagen is niet moeilijk, maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je de juiste afstand houdt tussen de verschillende segmenten van de haag. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de grond goed is voorbereid en dat je de haag voldoende water geeft.

Onthoud echter dat elke haag anders is en dat de specifieke plantinstructies kunnen variëren. Het is dus altijd een goed idee om de instructies die bij je haag worden geleverd, zorgvuldig te lezen.

Onderhoudstips voor een gezonde en groene haag

Eenmaal geplant, hebben de kant-en-klare hagen van Planta weinig onderhoud nodig. Toch zijn er een paar tips die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je haag er altijd op zijn best uitziet. Zoals bijvoorbeeld het regelmatig water geven van de haag, vooral tijdens droge perioden. En vergeet niet om de haag minstens één keer per jaar te bemesten om ervoor te zorgen dat hij alle voedingsstoffen krijgt die hij nodig heeft.

En tot slot, hoewel kant-en-klare hagen al in vorm zijn gesnoeid wanneer je ze koopt, kan het geen kwaad om ze af en toe een beetje bij te snoeien om ze netjes te houden. Maar pas op dat je niet te veel snoeit, want dat kan de haag beschadigen.

Eindresultaat: van kale tuin tot groene oase met planta’s hagen

Met de kant-en-klare hagen van Planta kan je in een mum van tijd van een kale tuin naar een groene oase gaan. Ze zijn gemakkelijk te planten, vereisen weinig onderhoud en geven je tuin direct een volwassen, afgewerkte uitstraling. Dus waar wacht je nog op? Maak van je tuin een plek waar je echt van kunt genieten met onze prachtige kant-en-klare hagen!

green pine trees on green grass field during daytime